Tip: Århundredets Festival

Den anden dag fandt jeg en hel historiebog i min postkasse! Og jeg blev så glad, for tænk engang hvor flot det er sådan at modtage 50 års husstandsomdelt historie.

Aller dybest inde i den pessimistiske del af mit stille sind tænkte jeg dog også at det var et værre svineri med al det papir som mange måske ikke får læst. Men ind i mellem må man jo gå på kompromis med principperne i det ene hjørne for at opnå noget et andet sted. Og jeg synes idéen om sådan at servere fortiden på et sølvfad til folket er ret god! Mon ikke nogle af dem der ikke lige ellers får åbnet en historiebog, de lige bladrer den igennem og måske falder over noget interessant?

Århundredets Festival og Aarhus Universitetsforlag omdelte en lignende bog sidste år, om tiden fra 1900 til 1950, og denne fine antologi har længe ligget på vores badeværelse. Det kan måske lyde som en lidt ussel skæbne for den slags forskningsbaseret formidling – men i en småbørnsfamilie, hvor toilettet bliver lidt af et frirum, er det faktisk en yderst prominent plads! Ligesom dette års udgave, indeholder sidste års tryk nemlig også masser af gode, velskrevne artikler som på relativt kort spalteplads får fortalt historien om nogle velvalgte fokusområder fra første halvdel af sidste århundrede.

Sidste års historiebog på husets hædersplads

Århundredets Festival har eksisteret i et par år, og selvom jeg altid har haft store ambitioner om at komme afsted til nogle af alle de spændende arrangementer, så er det endnu ikke rigtig blevet til så meget. Men jeg håber at det kommer til at ske i år!

Århundredets Festival handler i år om Europa fra 1950 til 2000 og løber af stabelen den 3-12 marts rundt omkring i hele Århus. Læs mere på www.aarhundredetsfestival.dk