Fortidsformidleren

Jeg er cand.mag. i historie fra Aarhus Universitet, 2014. Og jeg har en BA i historie og middelalderarkæologi fra samme sted. På en dårlig dag joker jeg gerne med, at netop denne kombination er den helt optimale, hvis man gerne vil være arbejdsløs så længe som muligt. Men på en god dag, så er det helt tydeligt hvordan kombinationen af vådt udgravningsmudder og tørt arkivstøv skaber optimale betingelser for at komme helt tæt på fortiden.

Jeg arbejder som ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet i et projekt om kunst, politik og national identitet i den danske guldalder (midten af 1800-tallet). Min afhandling handler især om den gruppe af nationale kunstnere der i dag fylder godt på kunstmuseernes hvide vægge og i vores alle sammens nationale bevidsthed. Du kan læse mere om min forskning under fanen Forskning. Du er også velkommen til at tage et nærmere kig på min baggrund og mit CV på LinkedIn.

Jeg bor i Århus med min søde mand og vores to dejlige piger. De (pigerne, i hvert fald) kan stadig godt slæbes med på museum, og de udsættes derfor med jævne mellemrum for indoktrinering og uforbeholden lovprisning af gamle dage. Mange af mine museumsbesøg er derfor også præget af børneøjne og små pilfingre, hvilket som regel gør oplevelsen endnu federe.

Kontakt: kontakt@fortidsformidling.dk